X 
Transnistria stiri: 1405
Eurovision stiri: 504

Primăria Chișinău se pregătește de ninsori

1 dec. 2017,, 11:31   Capitala
3836 4

Primăria Municipiului Chișinău a dispus o serie de măsuri de prevenire și lichidare a consecințelor ninsorilor abundente și a poleiului, notează NOI.md.

O dispoziției în acest sens a fost emisă de către Primarul general interimar al municipiului Chişinău, Silvia Radu.

Pentru funcționarea eficientă a instituțiilor și întreprinderilor municipale, președinții Comisiilor pentru situații excepționale de sector, ai orașelor, comunelor și satelor din componența Municipiului Chișinău vor asigura pregătirea tehnicii inginerești și auto pentru lichidarea consecințelor ninsorilor abundente și poleiului.

În acelaşi timp, managerii întreprinderilor, organizațiilor și instituțiilor, indiferent de forma de proprietate, în cazul anunțării situației excepționale, vor pune la dispoziția Comisiei pentru situații excepționale a municipiului Chișinău mecanismele și mijloacele disponibile de transport. De asemenea, vor organiza, la necesitate, funcționarea tuturor mecanismelor și mijloacelor de transport în regim „non-stop” și curățarea trotuarelor în raza de 50 metri după începerea precipitațiilor.

Direcția generală locativ-comunală și amenajare, în comun cu S.A. „Apă - Canal Chișinău” și S.A. „Termoelectrica” sînt responsabile de funcționarea eficientă a sistemelor de asigurare vitală a fondului locativ municipal. Totodată, va fi antrenată tehnica din dotare pentru înlăturarea consecințelor naturale în cartierele locative, inclusiv vor acționa la curățarea trotuarelor, terenurilor adiacente stațiilor de transport public, căilor de acces spre cartiere, a platourilor de acumulare a gunoiului.


Direcția transport public și căi de comunicație va pregăti tehnica specializată și va acumula rezerve de material antiderapant pentru buna organizare a serviciului permanent pe traseele principale din municipiu, odată cu începerea înghețurilor și căderea zăpezii. De asemenea, vor fi contractate, la necesitate, unităţi de tehnică din dotarea agenților economici în procesul de lichidare a consecințelor naturale.

Gestionarii fondului locativ, indiferent de forma organizatorico-juridică, agenții economici, care dispun de imobile, indiferent de destinația acestora, vor întreprinde măsuri pentru prevenirea distrugerii sub greutatea zăpezii a acoperișurilor clădirilor și prevenirii formării țurțurilor.

Inspectoratul Național de Patrulare va dirija circulația rutieră în caz de ninsori abundente, ghețuș, polei și va interzice staționarea neregulamentară a unităților de transport pe partea carosabilă a străzilor aglomerate și bulevardelor pentru a facilita intervenția tehnicii de deszăpezire.

Conducătorii serviciilor municipale vor prezenta zilnic, Direcției situații excepționale, pe e-mail, informația despre starea lucrărilor de curățare a zăpezii și forțele implicate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?