Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Moldova a întrecut Rusia şi Ucraina într-un top al prosperităţii

1 dec. 2017,, 09:21   Societate
4080 14

Moldova a întrecut Rusia şi Ucraina într-un top al prosperităţii întocmit de Institutul Legatum, o organizaţie din Marea Britanie.

Experţii au analizat nouă categorii, printre care mediul de afaceri, calitatea economiei, educaţie, mediul înconjurător, siguranţa, guvernarea şi sănătatea.

Ţara noastră s-a clasat pe locul 98, educaţia fiind capitolul la care am înregistrat cel mai bun punctaj. Moldova se clasează înaintea Rusiei, care e pe locul 101 şi înaintea Ucrainei, situată pe locul 112. Romînia ocupă locul 46.

Pe primul loc în top este Norvegia, o ţară ideală în ceea ce priveşte educaţia, sănătatea, guvernarea şi mediul de afaceri. Urmează Noua Zeelandă, Finlanda, Elveţia şi Suedia.

Pe ultimele locuri se află Afganistanul, Sudanul şi Republica Centrafricană. Clasamentul e încheiat de Yemen, ţară afectată de un sîngeros război civil. Experţii au remarcat că Europa Occidentală a depăşit America de Nord în privinţa prosperităţii. În ceea ce priveşte Europa de Est, majoritatea ţărilor au prosperat, dar indicele regional a fost influenţat negativ de evoluţiile din Rusia şi Ucraina.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?