X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Tradiţie respectată! S-au aprins luminiţele pe Pomul de Crăciun din New York (VIDEO)

1 dec. 2017,, 01:30   Externe
3086 0

Orașul New York a marcat miercuri seară o tradiție pe care o respectă de peste opt decenii prin aprinderea tradiționalului brad de Crăciun instalat la Rockefeller Center, un eveniment care dă startul Sărbătorilor de Iarnă și care reunește mii de curioși, relatează EFE.

Bradul argintiu, care a fost adus din statul Pennsylvania și are 23 de metri înălțime, a fost aprins într-o ceremonie la care au participat importante figuri din lumea muzicii. Bradul va rămîne aprins în fiecare seară pînă în data de 7 ianuarie, însă de Crăciun va rămîne aprins timp de 24 de ore. După sărbători, el va fi donat ONG 'Habitat for Hummanity' pentru a se construi din lemnul său case pentru oameni defavorizați.

În vîrful bradului a fost instalată, cum a devenit deja o tradiție din 2004, o stea luminoasă realizată de firma Swarovski din 25.000 de cristale și avînd un diametru de 3 metri.

La aprinderea bradului au participat prezentatori cunoscuți ai postului NBC precum Savannah Guthrie, Hoda Kotb și Al Roker. Ziaristul Matt Lauer, care inițial a anunțat că va fi prezent la eveniment, și-a anulat participarea după ce miercuri a fost anunțată concedierea sa din cauza comportamentului sexual nepotrivit.


Luminițele au fost aprinse la 21:00 ora locală (joi 02:00 GMT), într-un eveniment la care au participat artiști ca Brett Eldredge, Jennifer Nettles, Leslie Odom Jr., Pentatonix, Gwen Stefani și The Tenors.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?