X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

NEFCO va susține Moldova în realizarea proiectelor de mediu

30 noi. 2017,, 17:41   Economie
2367 0

Corporația Financiară Nordică de Mediu (NEFCO) va ajuta Moldova să implementeze noi proiecte în domeniul protecției mediului.

Acest fapt a fost menționat în cadrul întrevederii dintre secretarul general al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iurie Ușurelu, cu vicepreședintele executiv al NEFCO, Kari Homanen, în cadrul căreia au discutat despre posibilitatea inițierii unei colaborări în domeniile: eficiență energetică, managementul deșeurilor, apă și sanitație, schimbările climatice, promovarea economiei verzi, relatează NOI.md.

În cadrul discuțiilor, oficialii au dialogat despre activitatea organizației în țara noastră, precum și au nominalizat noile oportunități de colaborare cu NEFCO și realizare a proiectelor în domeniul mediului.

Secretarul general a specificat că sprijinul pe care îl are țara noastră din partea NEFCO este considerabil, iar Ministerul este deschis pentru intensificarea colaborării în domeniul agriculturii, dezvoltării regionale și mediului.

„Acordul cadru dintre Republica Moldova și NEFCO ne oferă oportunitatea de a spori finanțarea proiectelor din domeniile eficiență energetică și mediu în sectorul public din țară. Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este deschis pentru un dialog constructiv și eficient, astfel încît să promovăm istoriile de succes”, a precizat Iurie Ușurelu.


La rîndul său, vicepreședintele executiv al NEFCO a specificat că organizația pe care o reprezintă își dorește să colaboreze cu țara noastră, dovadă fiind și numeroasele proiecte implementate din fondurile oferite.

„Mă bucur că Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului este foarte receptiv și că în scurt timp vom discuta despre noilor proiecte. Pentru Republica Moldova ne dorim să promovăm investițiile în eficiența energetică în sectorul public, spre crearea noilor oportunități pentru autoritățile locale și municipale”, a afirmat Kari Homanen.

Menționăm că NEFCO este o instituție financiară internațională ce a fost înființată de către cele cinci țări nordice (Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia) în 1990 și s-a concentrat pe finanțarea proiectelor cu impact pozitiv asupra mediului.

Totalul fondurilor administrate de NEFCO este de circa 500 de milioane de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?