Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Michalko, despre condițiile pentru acordarea ajutorului financiar

30 noi. 2017,, 13:50   Politică
2202 1

Implementarea recomandărilor făcute de Comisia de la Veneția la capitolul legislației electorale se regăsește printre condițiile puse Chișinăului pentru acordarea ajutorului financiar, notează NOI.md.

Declarația a fost făcută de șeful Delegației UE la Chișinău, Peter Michalko, astăzi, în cadrul unei conferințe de totalizare a rezultatelor Summitului Parteneriatului Estic.

„Sînt 10 condiții și precondiții legate de standardele democratice. Este continuarea poziției UE exprimate clar cînd a fost adoptată schimbarea legislației electorale fără a fi respectate în mod necesar recomandările Comisiei de la Veneția. Poziția UE nu se schimbă, legislația electorală, oricare ar fi, va fi implementată astfel, încît să fie respectate standardele societății democratice, bazate pe sistemul multipartid parlamentar, libertatea presei și alte aspecte”, a punctat Michalko.

Totodată, diplomatul a amintit că lupta cu corupția este un subiect prioritar în dialogul dintre Moldova și UE. Această problemă, susține oficialul, a fost abordată pe mai multe platforme de discuții și este urmărită de partenerii externi.

„Problema se află zilnic în atenția noastră. Urmărim care sînt realitățile, care este eficiența acestei lupte și planurile autorităților. Structurile care participă la această luptă trebuie să fie eficiente. În vizorul nostru este și modul în care sînt investigate aceste cazuri de rezonanță cu impact negativ asupra societății, asupra credibilității Moldovei. Noi urmărim ca ele să fie investigate, iar cei responsabili să fie aduși în fața legii”, a comentat Peter Michalko.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?