Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Moldova și Georgia intensifică relațiile comerciale și economice bilaterale

30 noi. 2017,, 10:50   Economie
2322 8

Georgia este pregătită să intensifice relațiile comerciale și economice cu Republica Moldova.

O declarație în acest sens a făcut președintele Georgiei, Ghiorghi Margvelașvili, la întîlnirea de la Tbilisi cu prim-ministrul Moldovei, Pavel Filip, la care părțile au discutat despre cooperarea moldo-georgiană și importanța dezvoltării cooperării bilaterale, relatează Noi.md.

Pavel Filip a remarcat dinamizarea relațiilor de cooperare dintre cele două țări prin intensificarea schimbului de vizite la nivel înalt, subliniind necesitatea menținerii unui dialog politic activ, inclusiv în punerea în aplicare a agendei europene. În acest context, premierul moldovean a menționat succesul Georgiei în îndeplinirea angajamentelor asumate față de Uniunea Europeană și a felicitat poporul georgian pentru obținerea unui regim liberalizat de vize cu UE.

Șeful Cabinetului de Miniștri a subliniat, de asemenea, necesitatea de a valorifica pe deplin potențialul de cooperare în domeniile economic și investițional. Pavel Filip și-a exprimat interesul pentru cooperarea în domeniul diversificării resurselor energetice, crearea de societăți mixte și facilitarea comerțului.

La rîndul său, președintele Georgiei a confirmat disponibilitatea țării sale de a intensifica relațiile economice și comerciale cu Republica Moldova, de a menține schimbul reciproc de bune practici în domeniul afacerilor interne, în justiție, apărare, turism.


Oficialii au apreciat, de asemenea, buna cooperare între state în cadrul organizațiilor internaționale: ONU, Consiliul Europei, OCEMN, GUAM.

Filip a salutat progresele înregistrate în timpul președinției georgiene la GUAM.

În același timp, Pavel Filip și Georgi Margvelashvili au confirmat sprijinul reciproc în soluționarea conflictelor teritoriale existente în cele două state.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?