X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3989

Care va fi vremea în decembrie și de Revelion: prognoza meteorologilor

29 noi. 2017,, 12:21   Societate
17010 0

În Republica Moldova și pe teritoriul întregii Europe în decembrie va fi cald, susțin meteorologii.

Informațiile despre gerurile cumplite așteptate în iarna care vine, publicate de mass-media din mai multe țări, nu sînt confirmate de știință. Acest lucru a fost menționat de către șeful Direcției meteorologie din cadrul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, Lidia Treșcilo.

„Sinopticienii prognozează că această iarnă în Europa va fi mai caldă ca de obicei, iar pe teritoriul Moldovei valorile medii vor fi cuprinse între -1 și -3 grade, la fel ca iarna trecută”, citează cuvintele Lidiei Trșcilo point.md.

Potrivit meteorologilor moldoveni, în zilele apropiate, în republică se va menține vremea caldă și umedă, la fel ca în Ucraina. Temperaturile vor depăși ușor norma pentru această perioadă. În următoarele zile, posibil, în nordul țării vor cădea precipitații sub formă de zăpadă, iar în cealaltă parte a republicii vor cădea ploi, a adăugat Treșcilo.

Între timp, meteorologul național ucrainean Leonid Gorbani a oferit o prognoză pentru luna decembrie și Revelion, care pare destul de relevantă pentru Moldova.


„Zăpadă se așteaptă la 2-3 decembrie, apoi între 14 și 17 și 27-28 decembrie. De Revelion vor fi 5-7 grade de frig”, a spus Gorbani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?