Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3999

Dodon îi cere Guvernului explicații după ce doi jurnaliști ruși au fost întorși pe Aeroportul

28 noi. 2017,, 20:54   Politică
2462 4

Președintele Igor Dodon pare a fi enervat la culme din motiv că ieri, jurnaliștilor ruși nu li s-a permis să intre în Republica Moldova.

Acesta a acuzat Guvernul pentru „fărădelegi și atitudine antirusească” și a cerut explicații în formă scrisă privind acțiunile „revoltatoare” întreprinse de organele abilitate.

„În baza unor politici interne și externe care au eșuat complet, majoritatea guvernamentală continuă să se implice în jocuri geopolitice în detrimentul Republicii Moldova și a cetățenilor. Categoric condamn noul demers antirusesc al guvernării. Evident, aceasta este doar o parte a unui lanț întreg, iar scopul acestor acțiuni este de a deteriora cooperarea cu partenerul nostru strategic: Federația Rusă. Nu vă va reuși...”, a scris într-o postare pe rețele de socializare Igor Dodon.

Totodată Partidul Socialiștilor din Republica Moldova a criticat măsurile întreprinse de autorități față de cei doi jurnaliști.

„Acţiunile radicale ale majorităţii de guvernămînt, care încalcă prevederile documentelor internaţionale privind mass-media şi drepturile omului, sînt în egală măsură alarmante şi inexplicabile. Socialiştii intenţionează să iniţieze o anchetă parlamentară în privinţa tuturor cazurilor de deportări ilegale ale cetăţenilor ruşi din ultimele cîteva luni”, se arată într-un comunicat al formaţiunii.


De menționat că revolta șefului statului și a PSRM a fost stîrnită de faptul că ieri, doi jurnaliști ruși au fost întorși din drum, de pe Aeroportul Internațional Chișinău. Este vorba despre jurnalistul Alexsei Samoletov și producătoarea Marina Safronova.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?