Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

„Cuvîntul anului”, anunțat de dicționar american

29 noi. 2017,, 02:00   Externe
5660 0

Dicționarul online american Dictionary.com a declarat cuvîntul „implicat” (complicit) drept cuvîntul anului 2017.

Mesajul despre acest lucru a apărut pe portalul Dictionary.com. Semnificația cuvîntului «complicit» este definită ca „a fi implicat în acțiune ilegală sau dubioasă, în special în complicitate cu alte persoane” și „a fi implicat în infracțiune”.

Se pretinde că în 2017 frecvența solicitării cuvîntului „implicat” în motoarele de căutare s-a triplat comparativ cu anul 2016. Pentru prima dată, utilizatorii de Internet s-au interesat de semnificația cuvîntului la 12 martie, după show-ul «Saturday Night Live», în care actrița Scarlett Johansson a parodiat-o pe fiica Președintelui SUA Ivanka Trump, făcînd o publicitate parfumului fictiv «Complicit».

Cele mai multe solicitări au fost înregistrate la 5 aprilie - a doua zi după apariția dnei Ivanka Trump pe postul de televiziune CBS. Atunci ea a fost întrebată dacă este „implicată” în activitățile tatălui ei. Fiica liderului american a spus că nu cunoaște sensul expresiei „a fi implicat“, dar dacă acest lucru presupune „dorința de a fi o forță pentru binele societății și avea un impact pozitiv”, atunci ea este de acord „să fie implicată”. Portalul oficial al dicționarului subliniază faptul că expresia are un sens „extrem de negativ”.


În plus, creatorii asociază popularitatea cuvîntului cu un flux de acuzații de hărțuire sexuală aduse celebrităților de la Hollywood, precum și de scandalul din jurul lui Donald Trump și presupusa imixtiune a Rusiei în alegerile prezidențiale din SUA.

Anterior dicționarul de limbă engleză „Collins English Dictionary” a declarat expresia preferată a lui Trump „fake news” (știri false – nota red.) drept îmbinarea de cuvinte a anului 2017 - liderul american folosește adesea această expresie, criticînd mass-media.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?