Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Premierul Slovaciei a lucrat o noapte într-o fabrică de mașini

29 noi. 2017,, 00:32   Externe
2443 0

Robert Fico, prim-ministrul Slovaciei, a muncit opt ore într-o fabrică de mașini, vinerea trecută, în semn de solidaritate cu muncitorii de pe tura de noapte, relatează Euronews.

Gestul de imagine a venit în contextul în care Guvernul Slovaciei vrea să crească fiecare oră muncită pe tura de noapte cu 1,4 euro (aproximativ 6,5 lei).

Producătorii auto, în frunte cu companiile germane, s-au opus propunerii partidului social-democrat, care încă nu a fost votată în Parlament.

Camera de Comerț germano-slovacă argumentează prin faptul că salariul actual era chiar avantajul pentru care s-au făcut investiții în această țară în industria auto.

Potrivit sursei citate, aproximativ 240.000 de slovaci lucrează în ture de noapte. În prezent, ei primesc în plus 50 de cenți pe oră la salariu.


De asemenea, potrivit propunerii legislative a puterii, bonsurile pentru turele de duminică vor crește cu cel puțin sută la sută în raport cu salariul minim, față de 50% cum e în prezent.

Premierul Robert Fico s-a arătat încrezător că amendamentele vor trece în Parlament.

435 de euro era salariul minim în Slovacia, la 1 ianuarie 2017. El poate crește pînă la 870 de euro, în funcție de nivelul de complexitate al locului de muncă. Salariul mediu în această țară este de puțin peste 1.000 de euro.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?