Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Guvernul de la Moscova a calificat acțiunile Chișinăului drept "revoltătoare"

28 noi. 2017,, 11:30   Politică
5911 10

Guvernul de la Moscova a calificat acțiunile Chișinăului, care i-a interzis delegației Moscovei să intre în Moldova drept unele "revoltătoare" și "ilegale".

Potrivit datelor oferite de Agenția "Infotag", informația în cauză fac parte din declarația făcută, luni, de Departamentul de relații economice și relații internaționale a capitalei ruse.

"Noi clasificăm acțiunile Serviciului de Grăniceri a Republicii Moldova, precum și a oficialilor implicați în această provocare ca fiind scandaloase și ilegale, acestea necorespunzînd normelor general acceptate ale dreptului internațional". Anterior, delegațiile de la Moscovei au luat parte la numeroasele forumuri similare și nu au avut parte, niciodată, de un tratament atît de disprețuitor și evident ostil", se spune în declarația Departamentul de relații economice și relații internaționale a Moscovei.

Responsabili din cadrul Departamentului subliniază că "astfel de acțiuni neprietenoase ale autorităților moldovenești nu vor contribui, evident, la îmbunătățirea atmosferei generale a relațiilor ruso-moldovenești, care au apărut recent datorită eforturilor președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon".

Serviciul de presă al Departamentului de relații economice și relații internaționale a Moscovei a reamintit că în conformitate cu Memorandumul de cooperare și înțelegere reciprocă încheiat între Primăria Municipiului Bălți și Prefectura districtului administrativ de vest al Moscovei, în cadrul consolidării relațiilor interregionale partenere, o delegație de la Moscova trebuia să sosească la Bălți pentru a participa în perioada 22-25 noiembrie la Forumul de cooperare în domeniile afacerilor și culturii.


"Tematica conferinței presupunea participarea la discuțiile, purtate de experți și profesorii școlilor și nu urma să aibă deloc caracter politic", subliniază responsabilii din cadrul Departamentului moscovit.

Ei au explicat că la forum au fost acreditați reprezentanți ai Departamentului de relații economice și relații internaționale a Moscovei, ai Departamentului de Transporturi din Moscova, ai Prefecturii Districtului administrativ de vest al Moscovei, dar și experți din domeniul managementului locativ, planificării urbane, inclusiv profesori ai școlilor din Moscova. În același timp, în conformitate cu standardele internaționale, general acceptate, informațiile au fost transmise în prealabil Ambasadei Rusiei din Moldova, pentru a fi transmise agențiilor locale.

Cu toate acestea, pe 22 noiembrie, la sosirea pe Aeroportul Internațional Chișinău, în timpul procedurii de control la frontieră, membrilor delegației le-au fost retrase pașapoartele.

"Oral, polițiștii de frontieră i-au informat despre imposibilitatea de a vizita Republica Moldova, fără a le explica motivul. Membrii delegației s-au văzut nevoiți să se întoarcă la Moscova cu cîteva zboruri", este menționat în document.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?