Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Crab gigantic a vînat şi a devorat o pasăre (VIDEO)

28 noi. 2017,, 03:00   Externe
4940 0

Scenele îngrozitoare, în care un crab de cocotier a rupt aripile păsările şi a devorat-o, au fost surprinse de cercetători de pe Insulele Chagos din Oceanul Indian.

Ca scena să fie şi mai îngrozitoare, crabul a vînat pasărea, cînd aceasta se afla pe o creangă. Cu o aripă ruptă, pasărea s-a prăbuşit, iar apoi crabul i-a rupt şi cealaltă aripă, lăsînd victima fără apărare, scrie The Sun. „În acel moment, cînd ambele aripi îi erau rupte şi era pe pămînt, nu putea fugi nicăieri”, a precizat cercetătorul Mark Laidre de la Dartmouth College din New Hampshire.

Folosindu-şi cleştii imenşi, prădătorul a fixat pasărea, iar apoi, alţi cinci crabi au venit la festin, într-o scenă pe care Laidre a considerat-o macabră. Crabii de cocotier, ca acesta, sunt cele mai mari nevertebrate terestre, cîntărind pînă la patru kilograme şi avînd dimensiuni chiar şi de un metru.

Un studiu de anul trecut a scos la iveală că cleştii crabului au o forţă de ciupire de 3.500 de newtoni, aproximativ cît o muşcătură de leu, sau de 100 de ori mai mare ca masa corpurilor lor. „Crabul din video pare să aibă aproximativ două kilograme, astfel ar putea fi capabil să rupă oasele păsării”, a adăugat cercetătorul.


Acest caz este şocant şi din cauza faptului că dieta crabilor este alcătuită în principal din fructe cu miezul moale, precum nucile de cocos, scrie Descoperă.

Totuşi, nu este prima dată când crabii sunt centrul atenţiei într-o întîmplaree macabră. În 1937, pilotul Amelia Earhart a dispărut într-un zbor deasupra Oceanului Pacific, iar o teorie susţine că a fost mîncată de crabii de cocotier.

0
1
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?