X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Volumul sprijinului bugetar al UE pentru Moldova pînă la sfîrșitul anului

27 noi. 2017,, 12:30   Economie
3172 1

Uniunea Europeană va aloca Republicii Moldova în luna decembrie a acestui an granturi în valoare totală de 21,5 milioane de euro pentru susținerea bugetului și acoperirea cheltuielilor necesitate de reformele sectoriale deja puse în aplicare pentru patru programe.

Anunțul a fost făcut de Ministerul Finanțelor al Republicii Moldova, care a menționat că este vorba de obținerea asistenței financiare gratuite din partea UE pentru patru programe evaluate: liberalizarea regimului de vize, reforma finanțelor publice, liberalizarea comerțului și reforma poliției.

Despre acest fapt a anunțat Guvernul Republicii Moldova pe 23 noiembrie, ca urmare a discuțiilor dintre prim-ministrul Pavel Filip și comisarul european pentru politica de vecinătate şi negocieri pentru extindere, Johannes Hahn.

Totodată, pe 23 noiembrie curent, la Bruxelles, ministrul Finanțelor, Octavian Armașu, și guvernatorul Băncii Naționale a Moldovei, Sergiu Cioclea, din partea Republicii Moldova, și comisarul european pentru afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, din partea Uniunii Europene, au semnat pachetul de documente privind acordarea asistenței macrofinanciare de 100 de milioane de euro țării noastre. 40 de milioane de euro urmează să fie acordați sub formă de grant, iar 60 de milioane de euro – sub formă de împrumut. Acordul urmează să treacă prin procedura de ratificare, atît de către Republica Moldova, cît și de către Uniunea Europeană.

Menționăm că asistența macrofinanciară va fi acordată țării noastre în 3 tranșe, și doar după evaluarea UE privind respectarea acțiunilor agreate pentru fiecare tranșă. În total au fost convenite 28 de acțiuni.


Luînd în considerare cele menționate mai sus, solicităm instutuțiilor mass-media să rectifice informațiile eronate difuzate, pentru a nu genera confuzie în spațiul public.

Ministerul Finanțelor menționează că asistența macrofinanciară va fi acordată țării noastre în trei tranșe și doar după evaluarea UE privind respectarea acțiunilor agreate pentru fiecare tranșă. În total au fost convenite 28 de acțiuni.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?