Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Scanlan: Chișinăul și Tiraspolul vor ajunge la mai multe înțelegeri

27 noi. 2017,, 08:42   Politică
2621 0

Carta de la Paris pentru o nouă Europă accentuează că libertatea de mișcare, precum și libera circulație a informației și ideilor, sînt esențiale pentru menținerea și dezvoltarea societăților libere și a unor culturi înfloritoare.

Prin urmare, orice acțiune ce consolidează libertatea de circulație, trebuie salutată.

„Deschiderea pe data de 18 noiembrie a podului dintre Gura Bîcului și Bîcioc este o dovadă a acestei aspirații”, a declarat ambasadorul Michael Scanlan, șeful Misiunii OSCE în Moldova, cu ocazia celei de-a 27-a aniversări de la semnarea Cartei de la Paris pentru o nouă Europă, transmite IPN.

Oficialul a precizat că pentru a ajunge la acordul ce vizează deschiderea podului dintre Gura Bîcului și Bîcioc, părțile au demonstrat un adevărat angajament de a acționa în beneficiul oamenilor de pe ambele maluri. O asemenea abordare față de procesul de reglementare este anume acea la care partenerii internaționali, mediatorii și observatorii în formatul „5+2”, dar și toate statele participante, au îndemnat în Declarația Consiliului de miniștri al OSCE din decembrie 2016.

„Așa cum deschiderea podului a consolidat capacitatea de dezvoltare a ambelor maluri, abordarea demonstrată de către Părți pentru a ajunge la acest rezultat îmi dă încredere că în următoarele zile și săptămîni se va ajunge la mai multe acorduri. Acesta a fost un an de succes pentru noi toți, dar el încă nu s-a terminat – mai multe lucruri bune vor urma”, a adăugat ambasadorul.

Cu douăzeci și șapte de ani în urmă, șefii statelor participante la Conferința pentru securitate și cooperare în Europa s-au întîlnit la Paris și au elaborat un document istoric, cunoscut sub denumirea „Carta de la Paris pentru o nouă Europă”. În acest document, ei și-au expus aspirațiile ca relațiile în cadrul a ceea ce este acum regiunea OSCE, de la Vladivostok la Vancouver, să se bazeze pe respect și cooperare.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?