X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

NASA a lansat pe orbită un nou satelit pentru prognoză meteo

25 noi. 2017,, 03:00   Externe
3268 0

NASA a lansat de la baza aeriană militară Vandenberg de pe coastele Californiei o rachetă Delta II, care transportă pe orbită un nou şi puternic satelit.

Programat să orbiteze în jurul polilor Pământului, noul satelit este destinat realizării prognozelor meteo şi urmăririi uraganelor. Joint Polar Satellite System 1 (JPSS 1), realizat în colaborare de NASA şi Administraţia Naţională Oceanică şi Atmosferică (NOAA) din Statele Unite, este primul din cele patru satelite care vor orbita în jurul polilor. JPSS 1 va traversa Ecuatorul de 14 ori pe zi, livrând informaţii despre uragane, tornade şi viscole, conform Rador.

Satelitul va monitoriza, de asemenea, seceta, incendiile de pădure, calitatea aerului şi compoziţia apelor costale. Informaţiile adunate de satelit vor fi transmise staţiilor meteo din zonele arctice şi antarctice. Sateliţii polari vor coopera cu mult mai cunoscuţii sateliţi geostaţionari GEOS, care asigură imaginile hemisferice de la 36.000 de km altitudine deasupra Ecuatorului. Potrivit informaţiilor, 85% din informaţiile utilizate de modelele pe calculator care generează prognoze sunt informaţii colectate de JPSS. Noul satelit va împărţi orbita cu satelitul Suomi NPP, satelit de cercetare şi testare a instrumentelor sofisticate utilizate de JPSS 1. După aproximativ trei luni de teste şi verificări, satelitul JPSS 1 îşi va începe rutina zilnică.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?