Transnistria stiri: 1354
Eurovision stiri: 497

Oamenii din Trușeni vor ajunge mai repede la Chișinău

24 noi. 2017,, 17:11   Capitala
3988 1

Problema transportului public din suburbia Truşeni a Chişinăului a fost rezolvată. Municipalitatea a adăugat încă cinci curse zilnice, astfel încît locuitorii să nu mai fie nevoiţi să se înghesuie în microbuze şi autobuze.

Anunţul a fost făcut de primarul interimar Silvia Radu, care a participat la consiliul local al comunei. Totul după ce, locuitorii au protestat, luni, la sediul primăriei Chişinău.

La şedinţa consiliului local Truşeni, Silvia Radu a anunţat că a majorat numărul microbuzelor şi autobuzelor care fac legătura dintre comună cu oraşul Chişinău cu opt unităţi. Primarul interimar al Capitalei le-a reproşat autorităţilor locale că nu au luat nicio măsură pînă acum.

"Soluţionarea problemelor date, pe care noi am venit să vi le prezentăm, v-am dat soluţii fără ca Primăria să se adreseze către noi. Fără cerinţa dumneavoastră", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

Mai mult decît atît, la şedinţa extraordinară, convocată de primarul comunei Truşeni a lipsit chiar gazda.

"Lucru care iarăşi este sub semnul întrebării. Cum este posibil să convoace o şedinţă extraordinară, pe o temă atît de dureroasă şi dumnealui pleacă din cont propriu", a spus primarul interimar al Capitalei, Silvia Radu.

"Primarul este plecat într-o deplasare de urgenţă. A apărut spontan dumnealui a fost nevoi să plece", a spus viceprimarul comunei Truşeni, Adrian Crăciun.

Locuitorii comunei spun că aşteaptă soluţionarea acestei probleme de ani în şir.

"Se simte schimbarea. Dă Doamne să fie macar aşa tot timpul."

"Cea mai mare problemă, lumea se revoltă. Dimineaţa e cel mai greu, lumea circulă în oraş."

Primarul interimar a anunţat că municipalitatea caută şi un autobuz şcolar, care să transporte copiii din comună care învaţă în oraş.

"Demult era nevoie. Cred că dacă o să fie un autobuz special pentru copii o să fie binevenit."

"Nepotul meu, care învaţă în oraş, săptămîna trecută vine şi zice "bunica, era atît de full în microbuz că eu nu-mi simt mîna dreaptă.""

Şi consilierii locali spun că este pentru prima dată cînd vreun reprezentant al municipiului participă la şedinţele locale şi se implică pentru rezolvarea problemelor.

"Prezenţa doamnei Silvia Radu la această şedinţă e tîrzie, dar dat faptul că ea lucrează a doua săptămînă, e foarte bine că a început conlucrarea cu localităţile municipale", a spus consilierul local, Vasile Grozavu.

Problema transportului public din Truşeni a ajuns în atenţia primarului interimar al Capitalei după ce locuitorii comunei au venit la Chişinău, pentru a se plînge de haosul din localitatea lor.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?