X 
Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

“Statul Islamic” folosește laptopurile pe post de explozibil

25 noi. 2017,, 04:30   Externe
4188 0

Laptopurile pot deveni bombe în mîinile “Statului Islamic” (“SI”).

O operațiune a forțelor speciale israeliene din Siria a descoperit ca “SI” fabrica bombe din laptopuri, iar în urma acestei informații au fost interzise laptopurile pe zboruri din SUA sau Marea Britanie. Donald Trump a dezvaluit aceste date și rușilor, într-o întîlnire secretă, care a avut loc în Biroul Oval, ceea ce a dat naștere la controverse și a stârnit furia Israelului, scrie Daily Mail.

Detaliile aparute despre o operațiune clasificată a serviciilor secrete israeliene au condus la interzicerea laptopurilor la bordul avioanelor. A fost o operațiune periculoasă a forțelor israeliene în Siria, în cursul căreia s-a observat cum teroriștii “SI” încercau să transforme laptopurile în bombe. Două surse din serviciile secrete israeliene au dezvaluit pentru revista Vanity Fair cum au fost obținute informațiile, în cursul acelei misiuni periculoase executate pe timp de noapte.

Iarna trecută, două elicoptere au transportat o echipă a comandourilor Sayeret Matkal, trupele de elită contrateroriste israeliene, descrise ca „o unitate de fantome din umbră”, în centrul Siriei, zburînd la altitudine joasă pentru a nu fi detectate de radar. Au aterizat la câțiva km de bazele teroriștilor “SI” care lucrau la crearea unei bombe care sa fie introdusă în laptopuri.


Au aflat despre aceasta bază militară de la o sursa din interior, fie un israelian sub acoperire, care a reușit să se infiltreze în interiorul grupării, fie era vorba despre un tradător din rîndul “SI”, care transmitea informațiile. Trupele de elită s-au urcat la bordul a două autovehicule Jeep, deghizate ca vehciule de patrulare, marcate cu semne ale armatei siriene, și s-au îndreptat spre baza militară.

Cu ajutorul unui microfon amplasat în sala de întîlniri a “SI”, spune o sursă, sau cu o linie telefonică aflată în apropiere, spune altă sursă, au reușit să intercepteze convorbirile teroriștilor. Comandourile au ajuns apoi înapoi la elicoptere și s-au îndreptat spre casă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?