X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Primele imagini din închisoarea de 5 stele din Arabia Saudită (VIDEO)

25 noi. 2017,, 04:00   Externe
5287 1

Prinţii şi miliardarii arestaţi la începutul lunii, în Arabia Saudită, sînt în continuare prizonieri într-o închisoare de lux. De trei săptămîni sînt închişi într-o aripă a hotelului Ritz Carlton.

O echipă BBC a primit permisiunea să filmeze în interior. Sunt primele imagini făcute publice după momentul arestării. Celebrul hotel de cinci stele din Riad pare mai degrabă pustiu, iar în filmare nu apar turişti străini. Nu se ştie dacă saudiţii surprinşi de cameră sînt chiar prizonierii de lux sau alţi oaspeţi ai hotelului.

Din 4 noiembrie, hotelul a fost transformat într-o cuşcă aurită. Înăuntru sînt aproximativ 200 de membri ai elitei saudite.

Se ştie că sînt cel puţin 11 prinţi - doi dintre ei, nepoţi ai regelui Salman - acuzaţi de abuz de putere, corupţie, spălare de bani.


„Cînd vine vorba de centre de detenţie, acesta este mai presus de orice: are piscină de lux, restaurante, sală de gimnastică. Totul străluceşte. În discuţiile pe care le-am avut cu oficiali, ni s-a spus că atunci cînd oamenii au fost aduşi aici, aprope de miezul nopţii pe 4 noiembrie, erau vizibil supăraţi. Unii au crezut că totul e un spectacol care nu va dura. Cînd şi-au dat seama că vor mai rămîne aici, au fost furioşi. Imaginaţi-vă că sînteţi o personalitate şi vi se pun în faţa ceea ce par a fi dovezi clare împotrivă! Aproape toţi cei deţinuţi aici, 95%, mi s-a spus, sînt dispuşi să facă o înţelegere şi să returneze uriaşe sume de bani pentru a fi lăsaţi să plece”, afirmă Lyse Doucet, corespondent BBC.


Внутри «золотой тюрьмы» в Саудовской Аравии

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?