Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Recomandările pentru șoferii care pleacă la drum în acest weekend

24 noi. 2017,, 16:31   Societate
1161 0

Ținînd cont de faptul că urmează două zile de weekend, pentru creșterea siguranței traficului rutier şi pentru a preîntîmpina producerea unor evenimente grave, polițiștii de patrulare pe principalele drumuri naționale, intensificînd activitățile de fluidizare și supraveghere a traficului.

Totodată, Inspectoratul Național de Patrulare va implica suficienți inspectori pe principalele drumuri din țară, în punctele cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere și la orele cu trafic intens.

Avînd în vedere faptul că este posibil ca partea carosabilă să fie umedă ori acoperită de brumă, sau să persiste ceața, șoferii sînt sfătuiți să circule, atît în localități cît şi în afara acestora, cu o viteză care să permită oprirea în siguranță, să păstreze o distanță de siguranță față de vehiculul dinainte și să manifeste prudență sporită atunci cînd pe marginea drumurilor se afla pietoni, mai ales copii.

Inspectoratul Național de Patrulare reamintește că începînd cu 1 noiembrie, conform RCR fiecare conducător auto este obligat să circule cu luminile conectate pe timp de zi, iar atunci cînd carosabilul este acoperit cu brumă, polei sau zăpadă sînt obligați, conform legii să circule cu pneurile de iarnă.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?