Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

Refugiații din Coreea de Nord au ajuns în Japonia pe o navă din lemn

24 noi. 2017,, 21:00   Externe
2858 1

Opt bărbați care au navigat pînă în Japonia din Coreea de Nord (RPDC) într-o barcă din lemn sînt foarte epuizați.

La Prefectura Akita din Japonia, o barcă din lemn a acostat la țărm. În ea se aflau opt persoane. Grupul de oameni de la debarcader a fost descoperit întîi de către membrii organelor de drept. S-a dovedit că cetățenii nu vorbesc japoneza. Un interpret a fost invitat să comunice cu ei. Cu ajutorul specialistului a fost posibil să stabilească că ei au venit din RPDC. Oamenii erau foarte istoviți.

La sosirea în Japonia, cetățenii nord-coreeni au fost audiați la Secția de Poliție din orașul Yurihonjo. Starea sănătății lor e în afara oricărui pericol. Toți cetățenii RPDC se pot deplasa de sine stătător. Scopul cu care nord-coreenii au sosit în Japonia, rămîne încă necunoscut. Referitor la soarta lor de mai departe nu a fost comunicat.

Anterior, a devenit cunoscut faptul că un soldat nord-coreean a traversat zona demilitarizată în Coreea de Sud. În timp ce fugea, în soldat s-a trans din partea RPDC. Potrivit informațiilor mass-media, în total, militarii nord-coreeni au tras aproximativ 40 de focuri. În pofida rănilor primite, soldatul a reușit să treacă granița. Mergînd aproximativ 50 de metri, el și-a pierdut conștiința.


Fugarul a fost descoperit de o patrulă sud-coreeană. După acordarea primului ajutor, victima a fost trimisă cu elicopterul la spital. După incident, unitățile militare din Coreea de Sud, situate în apropierea graniței cu RPDC, au trecut la regimul de alertă și măsuri sporite de securitate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?