Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3994

Actele false a dat peste cap planurile unui rus cu antecedente penale

24 noi. 2017,, 14:21   Societate
2494 0

Angajații Poliției de Frontieră au dejucat planurile unui cetățean din regiunea Kabardino-Balkară, Federația Rusă, care intenționa să intre în R. Moldova cu pașaport ucrainesc falsificat, notează NOI.md.

Mai mult, în urma schimbului de informații cu subdiviziunile MAI, Procuraturii Municipiului Chișinău oficiul Principal, s-a aflat că bărbatul este dat în căutare internațională pentru organizarea grupurilor înarmate sau participarea în acestea.

La începutul săptămînii curente, pe sensul de intrare în țară prin punctul de trecere ”Aeroportul Internațional Chișinău”, s-a prezentat în fluxul de călători sosiți cu ruta ”Istanbul-Chișinău” un bărbat de 27 de ani. La controlul de frontieră, tînărul s-a legitimat cu un pașaport, eliberat de autoritățile din Ucraina. În timpul procesării datelor din pașaport, polițistul de frontieră a observat la persoana vizată un comportament vizibil agitat, fapt ce a impus verificarea suplimentară a documentului. Urmare a cercetării minuțioase a pașaportului au fost confirmate bănuielile angajatului Poliției de Frontieră și anume - actul era contrafăcut.

Grație conlucrării și operativității schimbului de informații cu subdiviziunile MAI, Procuraturii Municipiului Chișinău, s-a reușit stabilirea identității tînărului, fiind vorba despre un cetățean al Federației Ruse. La fel, s-a constatat că bărbatul era căutat de autoritățile ruse pentru organizarea grupurilor înarmate sau participarea în acestea.

Toate informațiile acumulate despre activitatea ilicită a cetățeanului au fost puse la dispoziția autorităților de ocrotire a normelor de drept din Rusia, pentru a iniția procedura de extrădare și luarea măsurilor legale ce se impun în privința străinului.


În prezent, străinul este plasat în arest preventiv la Penitenciarul nr.13 din capitală, pînă va fi luată decizia extrădării acestuia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?