Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Actele de stare civilă din Transnistria ar putea fi recunoscute la Chișinău

23 noi. 2017,, 18:15   Politică
4435 0

O inițiativă legislativă care prevede recunoașterea de către Chișinău actelor de stare civilă emise de organele competente din regiunea transnistreană a fost votată astăzi în prima lectură, notează Noi.md.

Proiectul de lege a fost elaborat de un grup de deputați ai PSRM, PD și PPEM, și prevede completarea Legii privind actele de stare civilă a Republicii Moldova cu următorul articol: „faptele de stare civilă produse și înregistrate în localitățile din stînga Nistrului și în Municipiul Bender, pot fi confirmate prin eliberarea documentelor de stare civilă de către autoritățile competente ale Republicii Moldova, în cazul în care înregistrarea lor s-a produs în condiții identice cu cele reglementate de cadrul legal al Republicii Moldova”.

Unul dintre autorii proiectului, deputatul PSRM Vladimir Țurcan a menționat că problema a fost semnalată de mai mulți locuitori din stînga Nistrului care dețin cetățenia Moldovei sau doresc că o obțină.

„Inițiativa a fost elaborată în baza discuțiilor care au avut loc în cadrul platformei parlamentare de reglementare a conflictului transnistrean, iar scopul strategic este consolidarea încrederi între cetățenii de pe ambele maluri ale Nistrului, în procesul de reintegrare a țării. Proiectul a fost consultat și cu Serviciul Stare Civilă, care așteaptă adoptarea acestui proiect, pentru ca să aibă o bază legală pentru confirmarea actelor care vor fi prezentate de către cetățenii din stînga Nistrului”, a argumentat Țurcan.

Proiectul de lege a fost adoptat în prima lectură.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?