X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Trump a încălcat tradiția încetățenită (VIDEO)

23 noi. 2017,, 22:00   Externe
2931 0

În SUA, de ziua Ziua Recunoștinței, care este sărbătorită la 23 noiembrie, președintele Donald Trump s-a abătut de la tradiția încetățenită.

În loc să miluiască un curcan, care este simbolul Zilei Recunoștinței, capul Casei Albe a lăsat concomitent în viață două păsări. Acestea, conform revistei "GQ", urmau să devină principalele feluri de mîncare pe masa festivă de la Washington, dar au scăpat de această soartă prin voința lui Donald Trump. Martori ai ceremoniei au fost, de asemenea, prima Doamnă a SUA Melania Trump și fiul Barron.

Titlul de «curcan principal american» i-a fost acordat păsării pe nume Dramstik. Împreună cu ea, Trump a miluit un alt curcan - Wishbone. Acesta nu a fost însă prezent la ceremonie. În schimb, noaptea trecută, ambele păsări au petrecut-o în hotelul de lux de cinci stele, situat vizavi de reședința prezidențială. Curcanii miluiți urmează să-și ducă veacul, așa cum se cuvine, la fermă.

Anul trecut, Barack Obama a miluit și el doi curcani. Aceștia au fost numiți Thoth și Thaitor. Asta chiar dacă, în mod tradițional, președinții americani trebuie să miluiască nu mai mult de un curcan, regulamentul ceremoniei nu este însă atît de strict încît să nu fie posibilă o abatere de la acesta.


Revista "GQ" numește tradiția de miluire a curcanilor de către președinți "una dintre cele mai stupide tradiții din SUA", criticîndu-l, totodată, pe Trump, că nici măcar o astfel de ceremonie nu s-a desfășurat fără ca acesta să aducă critici la adresa lui Barack Obama.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?