Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Australia statuia unui sfînt a fost acoperită dintr-un motiv uimitor (FOTO)

24 noi. 2017,, 03:30   Externe
4219 0

O şcoală catolică din Australia a acoperit o statuie a unui sfânt din cauză că era prea ambiguă şi aluzivă.

Opera reprezenta pe sfîntul Martin care întinde o bucată de pâine unui copil sărac. Sfîntul Martin care dă pîine unui copil sărac: aceasta reprezintă statuia ridicată la şcoala catolică Blackfriars din Adelaida, în Australia. Şi totuşi această statuie a dezlănţuit diferite polemici cu pâinea aceea hotărît ambiguă şi poziţionată la înălţimea stomacului sfîntului, într-atât încât conducerea şcolii a hotărât acoperirea operei de artă.

Ştirea existenţei ''bizarei'' statui şi a cenzurii ulterioare a fost dată de canalul TV, 7News Adelaide. Directorul şcolii, Simon Cobiac, şi-a cerut scuze comunităţii şi părinţilor elevilor prin intermediul Facebook, explicînd că ''ideea bidimensională a statuii a fost vizionată şi aprobată de consiliul de administraţie în luna mai, dar cînd a fost predată versiunea tridimensională a operei, acelaşi consiliu a considerat-o prea aluzivă''.


Realizarea operei cu sfîntul şi copilul a fost făcută în Vietnam, dar un sculptor local a fost acum însărcinat de a modifica totul. Îniţial statuia a fost acoperită cu o folie neagră, apoi depusă într-o împrejmuire acoperită tot cu negru. ''Este foarte amuzantă'' a comentat Driller Jet Armstrong, un artist australian. ''O iubesc, este arta care scandalizează''. Mulţi au gîndit la fel ca el, titrează sursa menţionată.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?