X 
Transnistria stiri: 1352
Eurovision stiri: 497

Brad Pitt de Moldova, filmat într-un nou spot de promovare a turismului (VIDEO)

23 noi. 2017,, 12:31   Societate
7866 0

Un nou spot de promovare a turismului în Republica Moldova a fost lansat, în cadrul campaniei „Fii Oaspetele Nostru”.

Filmulețul conține imagini din satul Furceni, raionul Orhei, o priveliște ce se întinde pe meleagurile noastre, o frumusețe rară și însemnătate majoră pentru tezaurul Moldovei.

Astfel, clipul video redă istoria unui străin ce descoperă Moldova altfel decît s-ar fi așteptat, care redă autenticitatea Moldovei, ospitalitatea oamenilor, bogăția tradițiilor și profunzimea relațiilor inter-umane. Intenționat sau nu, dar autorii filmulețului au ales un actor care seamănă cu celebrul actor american Brad Pitt.

Potrivit sondajelor realizate cu turiștii străini la ieșirea din țară, cel mai mult aceștia au fost impresionați de oamenii din Moldova, de ospitalitatea și felul lor de a fi, precum și de viața rurală, gastronomia și vinul nostru. Astfel, spotul cuprinde aceste elemente ale ofertei turistice naționale.

Programul de promovare din care face parte campania cuprinde alte ample activități de promovare la expoziții internaționale, vizite ale jurnaliștilor străini, colaborarea cu formatorii de opinie din piețele-sursă, organizarea de evenimente cultural-turistice în străinătate și în țară, sub genericul de campanie #BeOurGuest ( #FiiOaspeteleNostru). Prin platforma web a unei organizatorii își propun să expedieze 10 mii de cărți poștale virtuale cu invitația de a descoperi Moldova, iar ulterior vor lansa tururile virtuale la cele mai importante destinații turistice ale țării. Conform estimărilor, clipul de campanie va fi vizualizat de cel puțin 1 milion 500 mii de ori în mediul on-line.


Potențialul cultural-turistic al Moldovei este incontestabil, iar aceasta este demonstrat de numărul de turiști care vizitează țara. În anul 2016 s-a înregistrat un număr în creștere a turiștilor cu 19 % decît în anul 2015, oaspeții găzduiți de pensiunile rurale a crescut de peste 2,5 ori. În industria turismului activează unul din zece angajați din lume, iar 30 noi turiști aduși într-o țară ar putea genera un nou loc de muncă în economia locală.

1
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?