Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

“Piticul dictator” din Coreea de Nord a interzis băutura şi cîntatul

22 noi. 2017,, 22:00   Externe
4092 1

Regimul de la Phenian condus de Kim Jong-Un a interzis întîlnirile la care se bea alcool şi se cîntă în toată Coreea de Nord, pentru a contracara impactul sancţiunilor internaţionale.

Interzicerea distracţiilor, ca băutura şi cîntatul, a fost anunţată de Biroul Naţional de Informaţii din Coreea de Sud în cadrul unui briefing cu uşile închise ţinut pentru parlamentari. „Phenianul a conceput un sistem prin care organele de partid relatează zilnic despre greutăţile economice cu care se confruntă oamenii şi a interzis orice întîlniri care au legătură cu consumul de băuturi, cîntece şi alte distracţii”, a relatat agenţia de presă Yonhap, preluată de telegraph.co.uk.

Măsurile represive intervin după suspendarea neaşteptată a popularului Festival al Berii de la Phenian din iulie, într-o perioadă de secetă persistentă. Nord-coreenii, care suferă deja de pe urma restricţiilor drastice ale călătoriilor şi libertăţilor lor, nu au voie nici să-şi exprime recunoştinţa faţă de mamele lor de Ziua Mamei, de teamă că i-ar distrage de la obligaţia de a-l adula pe dictatorul Kim Jong-un, relatează website-ul Daily NK.

Popularitatea în creştere a serbării oficiale din noiembrie închinată meritelor mamelor considerate „uimitoare învăţătoare şi îndrumătoare ale naţiunii” a intrat în coliziune cu cultul personalităţii liderului suprem. Astfel că autorităţile au făcut cunoscut că mesajele ataşate la buchetele de flori care exprimă dragoste sau loialitate faţă de oricine altcineva în afară de Kim nu vor fi tolerate.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?