X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 3996

Opiniile germanilor despre eventualele alegeri anticipate s-au împărțit

22 noi. 2017,, 22:30   Externe
1936 0

Un sondaj de opinie relevă faptul că jumătate din cetăţenii germani sunt în favoarea convocării de alegeri anticipate.

Sondaj a fost realizat după ce cancelarul Angela Merkel nu a reuşit să ajungă la un acord pentru formarea unei coaliţii de guvernare, informează Agenţie reuters.com. Formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU, centru-dreapta), a eşuat în planul de a forma o coaliţie cu guvernamentală cu Partidul Democraţilor Liberi (FDP, centru-dreapta) şi cu formaţiunea Alianţa '90/Partidul Verzilor (B90/G, centru-stînga).

Potrivit sondajului realizat de INSA pentru cotidianul Bild, 49.9% din respondenţi s-au declarat în favoarea alegerilor anticipate, în timp ce o cincime ar fi de acord cu un guvern minoritar. Datele sondajului mai arată că 28% din respondenţi îl consideră responsabil pe liderul FDP pentru eşecul negocierilor, în timp ce 27% consideră că Merkel este de vină.

Patru din zece respondenţi au fost de părere că Merkel ar trebui să candideze din nou pentru funcţia de cancelar în cazul convocării de alegeri anticipate. Însă sondajul indică că un nou scrutin ar aduc puţine schimbări faţă de alegerile legislative din luna septembrie. Astfel scorul CDU ar fi de 30%, în declin uşor comparativ cu septembrie, Partidul Social-Democrat (SPD) s-ar menţine la 21%, Alianţa '90/Partidul Verzilor la 10%, iar FDP la 11%.


Partidul Social-Democrat (centru-stînga) a reiterat luni refuzul prelungirii coaliţiei guvernamentale cu formaţiunea cancelarului Angela Merkel, Uniunea Creştin-Democrată (CDU), semnalînd dorinţa de a se ajunge la alegeri anticipate, în contextul eşecului discuţiilor exploratorii cu celelalte partide.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?