X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Explicația Serviciului Vamal după ce zeci de camioane au fost blocate la vamă

22 noi. 2017,, 10:33   Societate
2770 1

Zeci de șoferi de tir au rămas blocați la vama Sculeni, în urma unei defecțiuni de sistem produse sîmbăta trecută pe partea română, a anunțat șeful Serviciului Vamal al Republicii Moldova, Vitalie Vrabie, citat de NOI.md.

În urma incidentului, în ultimele trei zile, la Vama Sculeni s-au format cozi kilometrice. Vrabie afirmă însă că partea moldovenească nu poartă responsabilitate pentru situația creată. „Sîmbătă noaptea spre duminică a avut loc o pană de sistem, după care ne-au comunicat că s-a rezolvat problema tehnică, dar ei continuă să perfecteze cu o viteză de două ori mai mică decît o făceau anterior. Nu ne-au comunicat nimic optimist. Au invocat că nu au personal suficient. Vor încerca să redirecționeze unele camioane care necesită controale vamale fizice, în posturile vamale interne la Iași”, a explicat Vrabie.

Potrivit șefului Serviciului Vamal, capacitatea părții moldovenești la posturile vamale Sculeni, Leușeni, Giurgiulești pe frontieră cu România depășește cu mult capacitatea de perfectare la posturile vamale pe partea română.

„E o problemă cronică pe care nu o putem rezolva, pentru că ne depășește pe noi. Vom continua în zilele următoare discuțiile cu ei, vom anunța o ședință și cu poliția de frontieră din Moldova și România și vom încerca să găsim soluții, dar problema nu este în Serviciul Vamal al Moldovei”, a adăugat Vitalie Vrabie.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?