X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

EAU vor să investească în agricultura moldovenească

21 noi. 2017,, 18:45   Economie
4239 0

Emiratele Arabe Unite (EAU) intenționează să investească în agricultura Moldovei, notează NOI.md.

Potrivit unui comunicat al Ministerului Economiei și Infrastructurii, acest fapt a fost discutat la întrevederea dintre secretarul de stat în domeniul economic – Vitalie Iurcu, secretarul de stat în domeniul infrastructurii calității și cooperării internaționale – Iuliana Drăgălin, și delegația Emiratelor Arabe Unite (EAU), condusă de Sharief Habib Al Awadhi, Director General СЕО al Zonei Economice Libere Fujairah, aflată în Republica Moldova în perioada 20-23 noiembrie 2017, privind identificarea oportunităților investiționale, în special în domeniul agriculturii.

Vitalie Iurcu a prezentat climatul investițional și oportunitățile oferite de țara noastră, inclusiv zonele economice libere, accentuînd că atragerea investițiilor în țara noastră și susținerea mediului de afaceri constituie o prioritate pe agenda Guvernului Republicii Moldova.

De asemenea, Vitalie Iurcu a menționat că Moldova și EAU au semnat două acorduri bilaterale care facilitează schimburile comerciale economice și în curînd urmează a fi semnat și Acordul privind cooperarea economică și tehnică, iar realizarea unor proiecte investiționale în agricultură, industrie sau alte domenii va duce la extinderea colaborării moldo-emirateze în diverse sectoare ale economiei.

Sharief Habib Al Awadhi a mulțumit delegației Ministerului Economiei și Infrastructurii pentru suportul oferit de identificare a posibilităților de investiții în Moldova și realizarea unor parteneriate reciproc avantajoase cu țara noastră, în special în domeniul agriculturii.


În acest context, membrii delegației emirateze au prezentat conceptul Proiectului agro-tehnopark, cu componente de tehnologii avansate de prelucrare a pămîntului cu eficacitate înaltă, privind cultivarea producției agricole.

La final, Vitalie Iurcu a încurajat delegația Emiratelor Arabe Unite să cunoască aprofundat ospitalitatea Republicii Moldova și să viziteze repetat țara noastră pentru extinderea cooperării pe diverse domenii ale economiei naționale, ținînd cont de toate oportunitățile și facilitățile preferențiale oferite de republica noastră și zonele economice libere.

Conform informației oficiale prezentate de Camera Înregistrării de Stat, în Republica Moldova activează 9 companii cu capital emiratez, capitalul total investit însumînd 39,888 milioane de lei. Republica Moldova şi Emiratele Arabe Unite au semnat două acorduri bilaterale, și anume Acordul privind promovarea şi protejarea reciprocă a investițiilor și Acordul pentru evitarea dublei impuneri şi prevederea evaziunii fiscale cu privire la impozitele pe venit şi pe proprietate.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?