Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

SUA se pregătesc de un război spațial

22 noi. 2017,, 02:00   Externe
5060 1

Statele Unite ale Americii (SUA) au decis să-și revizuiască radical abordările privind crearea și lansarea sateliților militari.

Apariția unor inspectori-sateliți, care pot explora spațiul cosmic și nu numai să-l inspecteze teoretic, ci și să deterioreze și să distrugă sateliții inamicilor, precum și dezvoltarea armelor de apărare antiaeriene, care pot fi folosite împotriva obiectelor spațiale, toate acestea par a fi o temă care preocupă în mod cert conducerea militară a SUA.

Cea mai cosmică putere mondială, care deține 803 nave spațiale dintr-un total de 1738 de nave spațiale pe orbita Pămîntului, a decis să-și reconsidere abordările pentru crearea și lansarea de sateliți, cel puțin, a acelora militari.

În Statele Unite ale Americii de mai mulți ani se poartă discuții privind vulnerabilitatea aparatelor cosmice. Tot americanii au dovedit-o, urmînd China (care și-a doborît propriul satelit în anul 2007 cu o rachetă), doborîndu-și propriul satelit în anul 2008. În plus, în mass-media apar periodic informații despre crearea armelor antisatelit în Rusia și China. Astfel de scurgeri de informații ar putea avea drept scop să forțeze SUA să semneze acordul privind neplasarea armelor în spațiul cosmic, dar pînă în prezent au obținut efectul opus.


La începutul lunii august, șeful Comandamentului Spațial al Forțelor Aeriene ale SUA, generalul John Jay Raymond, a declarat că "țara trebuie să reducă cerințele, timpul de elaborare și procedurile birocratice" atunci cînd creează sateliți militari. "Navele spațiale complicate care lucrează pe orbită zeci de ani costă sume uriașe, iar crearea acestora durează ani ca la final acestea să nu fie adecvate cerințelor actuale - astfel de dispozitive nu sînt utile", a declarat el.

Ideea necesității de a proteja navele spațiale a fost exprimată anterior de comandantul Centrului Forțelor Sistemului de rachete și a celor spațiale ale Forțelor Aeriene ale SUA, generalul John F. Thompson, în contextul discuțiilor privind crearea unei noi generații de sisteme GPS globale de navigație.

Dacă satelitul ar fi protejat de efectele radiației electromagnetice, atunci sarcina de a-l apăra de rachetele inamicilor sau de sateliții-ucigași, dotați cu sistem de inacțiune pînă la ceasul X este o sarcină extrem de dificilă, din punct de vedere tehnic. De aceea, ideea conducerii SUA nu constă în a proteja sateliții, ci de a face ca producția lor să fie destul de ieftină, în scopul de a recupera rapid orice pierderi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?