X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Problemele abordate de democrați la ședința săptămînală

21 noi. 2017,, 12:01   Politică
2133 0

Partidul Democrat pregătește un proiect de lege ce va reglementa activitățile necalificate cu caracter ocazional desfășurate de către zilieri, informează NOI.md.

Documentul urmează a fi înaintat în scurt timp Parlamentului spre examinare, a comunicat astăzi purtătorul de cuvînt al formațiunii, Vitalie Gămurari. Inițiativa urmărește pe de o parte simplificarea contractelor de muncă între zilieri și angajatori, iar pe de alta, aducerea în cîmpul legal a acestor tipuri de munci sezoniere Autorii proiectului își propun să combată practica achitării salariilor în plic pentru zilieri.

„Acest proiect de lege este așteptat de mai mult timp și reflectă activitatea sezonieră în agricultură. Interesul statului este de a facilita posibilitatea de a se angaja pentru acea categorie de persoane. Nu este logic ca angajatul să semneze un contract clasic pe 12 luni, așa cum prevede Codul muncii, deci ne propunem să simplificăm procedurile pentru a nu rupe legătura acelui angajat cu statul, în partea ce ține de achitarea impozitelor și contribuțiile sociale. Vrem să existe transparență”, a explicat Gămurari.

La ședința de astăzi a democraților a mai fost examinat proiectul bugetului de stat pentru anul 2018. Membrii formațiunii au precizat că se va ține cont de recomandările experților FMI la elaborarea bugetului. O atenție deosebită va fi acordată anul viitor reparației drumurilor, susținerii sociale a populației, dar și asigurării securității energetice a statului. „Sporirea eficienței energetice este o prioritate pentru guvernare”, a conchis Gămurari.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?