X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

MEI va forma două centre operative pentru perioada rece a anului

21 noi. 2017,, 11:10   Societate
3132 2

În perioada rece a anului, în Republica Moldova vor funcționa două centre operative, pe segmentul energetic și drumuri, care, în caz de necesitate, vor coordona acțiunile echipelor de intervenție rapidă.

O decizie în acest sens a luat Ministerul Economiei și Infrastructurii (MEI). Activitatea centrelor respective va fi condusă de secretarii de stat Anatol Usatîi (drumuri) și Vitalie Iurcu (energetică), informează NOI.md.

În cadrul ședinței operative de azi, vicepremierul Octavian Calmîc le-a cerut secretarilor de stat ca pînă la 15 decembrie curent să elaboreze un plan detaliat de acțiuni în caz de precipitații abundente sau alte cataclisme, care afectează deplasarea transportului sau asigurarea cu curent electric a localităților, instituțiilor și întreprinderilor. În context, s-a solicitat ca pînă la termenul dat să fie stabilite componența echipelor de intervenție rapidă, numărul unităților de tehnică, depozitat materialul antiderapant necesar etc.

Ministrul Economiei și Infrastructurii a solicitat factorilor de decizie din cadrul instituției sensibilizarea autorităților publice locale de nivelul doi în vederea stabilirii unor relații contractuale, la necesitate, cu agenții economici și persoanele fizice din teritoriu, care au unități de tehnică specială, privind implicarea acestora, la necesitate, în lucrările de deszăpezire a căilor de acces atît spre localități, cît în perimetrul acestora.

La compartimentul energetic a fost solicitată atragerea în activitatea centrului a reprezentanților operatorilor de pe piață pentru o coordonarea mai operativă a acțiunilor desfășurate de echipele de intervenție, precum și schimbul reciproc de informații.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?