X 
Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Plahotniuc, despre dosarul din România: În spatele plîngerii lui Platon stă FSB

20 noi. 2017,, 15:11   Politică
6884 10

Liderul Partidului Democrat din Moldova (PDM), Vlad Plahotniuc, se arată convins că plîngerea lui Veaceslav Platon depusă în România este ghidată de serviciile speciale ale Federației Ruse.

Într-un interviu acordat în exclusivitate Ziarului Național, Vlad Plahotniuc afirmă FSB ar fi supărat pe guvernarea de la Chișinău că a stopat spălarea celor peste 22 de miliarde de dolari proveniți din Rusia.

„Dosarul din România este, de fapt, o plîngere făcută de condamnatul Platon, în spatele căruia stă unul dintre serviciile speciale ale Federației Ruse - FSB, serviciu supărat tare pe guvernarea de la Chișinău și pe mine personal pentru faptul că în Republica Moldova instituțiile abilitate au sistat procesul spălării a peste 22 de miliarde de dolari SUA din Rusia și s-au apucat să investigheze acest caz, făcîndu-l pe larg cunoscut în întreaga lume. Chiar dacă acest proces, această plîngere a lui Platon este ghidată de FSB, instituțiile din România sînt obligate, cînd primesc o plîngere, să o verifice, așa se explică acel dosar de verificare a faptelor”, ne-a spus Plahotniuc.

În același interviu, Vlad Plahotniuc comentează și acuzațiile killerului Vitalie Proca la adresa sa.

„Credibilitatea acelor acuzații este zero. S-a trezit un criminal după atîția ani să spună diverse lucruri. Nu vă pare ciudată această preschimbare radicală a lui?”, întreabă liderul PDM.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?