X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Lîngă California a fost găsită o navă, asemănătoare cu dispărutul liner "Liubovi Orlova"

20 noi. 2017,, 14:01   Externe
1928 0

În anul 2013, fosta navă sovietică a fost trimisă la dezmembrare, dar la remorcarea acesteia, cablul s-a rupt și nava a început să navigheze în derivă prin Atlantic.

Pe malul statului California a fost descoperită o navă care s-ar putea să fie liner-ul sovietic "Liubovi Orlova", dispărut în anul 2013.

Declarația, în cauză, a fost făcută duminică de tabloidul britanic The Sun.

Conform publicației, lungimea navei găsite e de 295 de picioare (aproximativ 90 de metri), ceea ce coincide cu lungimea liner-ului dispărut.

Carcasa navei găsite însă poate să nu aparțină liner-ului "Liubovi Orlova", deoarece acesta este realizat din beton armat, iar nava sovietică era făcută, aproape în întregime, din oțel.


Linerul "Lubovi Orlova" a fost construit în anul 1976, în Iugoslavia, la comanda URSS. În anul 2010, acesta a fost reținut într-un port din Canada, în legătură cu un litigiu de afaceri, după care nava a rămas în portul canadian timp de doi ani. În anul 2013, liner-ul a fost trimis la remorcă în Republica Dominicană, pentru a fi dezmembrat. În timpul furtunii, cablul dintre remorcher și liner s-a rupt, iar corabia "Liubovi Orlova" a început să navigheze în derivă prin Oceanul Atlantic.

În anul 2014, mass-media britanică a comunicat despre descoperirea unei "nave fantomă", care se îndrepta spre Marea Britanie și despre "șobolanii căpcăuni" la bord. Revista Smithsonian a Institutului Smithsonian, mai tîrziu, a respins aceste informații, calificîndu-le drept "neadevărate".

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?