X 
Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Germania: Negocierile pentru formarea unei coaliţii, în colaps

20 noi. 2017,, 19:30   Externe
2351 0

Negocierile pentru formarea unei coaliţii de guvernămînt în Germania sînt în colaps după ce FDP s-a retras, Angela Merkel urmînd să îl anunţe în cursul zilei de luni pe preşedintele Frank-Walter Steinmeier în legătură cu eşecul discuţiilor, relatează News.ro.

Liderul FDP, Christian Lindner, a declarat că nu există „o bază de încredere” în discuţiile cu formaţiunea lui Merkel CDU/CSU şi cu Verzii.

Nu este clar ce va urma, dar Merkel va trebui să se întîlnească cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier, care are abilitarea de a convoca alegeri anticipate.

Blocul politic condus de Merkel a cîştigat alegerile din septembrie, dar numeroşi votanţi au migrat către celelalte partide.

La rîndul lor, naţionaliştii de extremă dreaptă de la Alternativa pentru Germania, ajunşi pentru prima dată în Parlament, au promis să lupte împotriva „invaziei străinilor”.


Angela Merkel a afimat că regretă eşecul convorbirilor, adăugînd că se va întîlni cu preşedintele Frank-Walter Steinmeier în cursul zilei de luni pentru a-l anunţa oficial că negocierile au eşuat.

Este „o zi de profundă reflecţie” în ceea ce priveşte viitorul Germaniei, a afirmat Merkel.

„În calitate de cancelar, voi face tot ce pot pentru a mă asigura că această ţară este bine condusă în săptămînile grele care vor veni”, a dat ea asigurări.

Merkel mai are opţiunea de a forma un Guvern minoritar împreună cu Verzii.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?