Transnistria stiri: 1392
Eurovision stiri: 502

30 DE ZILE DE AREST pentru tatăl copiilor care au ars de vii în incendiul din satul Danu

18 noi. 2017,, 14:28   Societate
3787 1

Tatăl copiilor care au murit în incediul din satul Danu, Glodeni, a fost arestat pentru 30 de zile. Bărbatul de 38 de ani este învinuit de omor din imprudență.

Potrivit procurorilor, părinții victimelor erau sub influența alcoolului și nu au făcut nimic pentru a-şi salva copii.

"Sunt nişte aspecte, care se verifică, inclusiv se ia în calcul şi probabilitatea aflării în casă, dar şi probabilitatea neaflării în casă a părinţilor", a declarat șeful interimar al Procuraturii din Glodeni, Ion Covalciuc.

PUBLIKA.MD aminteşte că ieri, pe numele celor doi părinţi a fost deschis un dosar pentru omor din imprudență. Aceştia nu au întreprins măsuri pentru a-şi salva copiii.

Expertiza a stabilit că cei doi erau în stare de ebrietate în momentul tragediei. Poliţiştii l-au reţinut pe tatăl minorilor pentru 72 de ore.

Potrivit lor, bărbatul a fost anterior condamnat pentru omor. El şi-a ucis cumnatul, l-a îngropat în subsolul locuinţei şi a trăit cu mortul în casă timp de şase luni.


Mama copiilor a fost plasată într-un centru de reabilitare psihologică şi se află acum sub supravegherea specialiștilor.

Femeia a povestit că a pornit aragazul, s-a culcat lîngă mezinul familiei şi a adormit.

Cum s-a întîmplat totul urmează să stabilească ancheta. Între timp, pompierii examinează patru versiuni privind cauza producerii incendiului: încălcarea regulilor la exploatarea aragazului, a sobei de încălzit, incendiere intenționată și scurtcircuit.

Concluzia va fi anunţată în cel mult 10 zile.

Incendiul în care au murit copiii de şapte şi patru ani, dar şi un bebeluş de numai o lună şi jumătate s-a produs în noaptea de marți spre miercuri.

Minorii au ars de vii, iar mama şi tatăl au scăpat nevătămaţi.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Ce părere aveți despre inițiativa președintelui Franței, Emmanuel Macron, de a deschide în următoarele luni o misiune permanentă de apărare la Chișinău?