Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Cea mai în vîrstă locuitoare din sudul Moldovei a împlinit 103 de ani (FOTO)

17 noi. 2017,, 18:31   Societate
3258 3

Locuitoarea satului Cazaclia, Ana Ajem, a împlinit, pe data de 17 noiembrie, 103ani. Ea s-a născut în anul 1914 într-o familie de țărani obișnuiți.

A pierdut șase fii,în timpul foametei din 1946-1947, dar a crescut cinci fete.

Mezina familiei, Raisa Erebacan, are acum grijă de mama ei. Ea spune că mama ei Ana și-a lucrat grădina pînă la 98 de ani.

"Mama noastră a lucrat toată viața în colhoz. Am rămas trei surori și împreună avem grija de mama. Ea este o persoană foarte bună, iubește oaspeții, încă ne mai dă sfaturi de viață", a spus Raisa Erebacan.

Au venit să o felicite pe cea mai în vîrstă locuitoare a satului reprezentanți ai administrației satului Cazaclia, Consiliul Superior al Găgăuziei, precum și conducerea autonomiei. Bașcanul Găgăuziei, Irina Vlah, a vizitat-o prima dată la cea de-a 100-a aniversare a doamnei.


"Am cunoscut-o pentru prima dată pe Ana Ajem acum trei ani. Atunci dnei își sărbătorea aniversarea de 100 de ani. Am fost surprinsă de atitudinea plină de duioșie față de ea, manifestată de fiicele și ginerele ei. E o familie foarte prietenoasă. Vreau să-i doresc celei mai în vîrstă doamne din regiune - sănătate, iar rudelor ei – fericire!", a menționat Irina Vlah.

Ana Ajem a crescut cinci fiice. Are 10 nepoți și 17 strănepoți. În ciuda vîrsteiînaintate, ea recitită pe de rost poeme în limba moldovenească.

Către ziua de naștere a Anei Ajem prin Fondul de Asistență Socială a populației Găgăuziei dnei i-a fost acordată asistență materială.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?