Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

În Rusia prin Belarus? Numai cu avionul

17 noi. 2017,, 16:41   Externe
3223 1

Săptămîna trecută, Centrul de Relații cu Publicul al Serviciului Federal de Securitate al Rusiei a reamintit că cetățenii țărilor terțe nu pot trece frontiera ruso-belarusă cu transportul feroviar și rutier, din cauza inconsecvenței regimului de intrare și ieșire dintre țări.

Astfel, cetățenilor din țările terțe, care călătoresc în Rusia prin Belarus, le rămîne singura alternativă - transportul aerian.

Mai mult decît atît în comunicat este subliniat faptul că "pînă la soluționarea definitivă a problemei menționate, trecerea frontierei de stat ruso-bieloruse de către toate categoriile de cetățeni ai țărilor terțe, indiferent de existența unui permis de ședere permanentă sau temporară pe teritoriul Rusiei și Belarusului, care utilizează transportul feroviar și rutier va constitui o încălcare stabilită de normele internaționale ale procedurilor de trecere a frontierei de stat a Federației Ruse".

Ce s-a schimbat?


Instanța de resort a remarcat că începînd cu luna mai a acestui an, toate zborurile dintre Federația Rusă și Republica Belarus au fost transferate în sectoarele aeroporturilor internaționale. Toate categoriile de cetățeni ai țărilor terțe pot ajunge în Federația Rusă și pot părăsi Federația Rusă prin intermediul punctelor de control multilaterale (bilaterale), deschise pentru comunicațiile internaționale.

Belarusii sînt "mai curajoși" decît rușii?

Anterior, pentru a intra în Belarus, străinul trebuia să completeze formularul cardului de migrare, care putea fi obținut direct la graniță, înainte de a trece controlul de frontieră, de la însoțitorul de zbor (steward) în avion, înainte de a ajunge la Aeroportul Național Minsk sau de la însoțitorul de vagon.

Acum, străinii nu vor completa cardul de migrație atunci cînd vor intra și vor părăsi Republica Belarus, dacă nu intenționează să tranziteze în continuare Rusia, au informat responsabili de la Camera Reprezentanților a Adunării Naționale a Republicii Belarus.

Odată avertizat, ești și "înarmat"!

Portalul "90180.ru" le recomandă cu insistență cititorilor săi să abordeze cu atenție toate regulile legislației privind migrația în Federația Rusă și să se familiarizeze cu toate amendamentele actuale, înainte de a intra în Rusia.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?