Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Plecată în inspecție, Silviei Radu i-a fost interzis accesul pe un șantier

16 noi. 2017,, 17:21   Capitala
4659 1

Primarul general interimar al municipiului Chișinău, Silvia Radu, însoțită de reprezentanți ai Direcției Generale Arhitectură, Urbanism și Relații Funciare, ai Preturii sectorului Buiucani și ai Agenției pentru Supraveghere Tehnică a inspectat la fața locului șantierul de construcții din strada V. Belinski, 4, gestionat de SC “Inamstro” SRL, firmă aflată în conflict cu vecinii care locuiesc în case la sol.


Potrivit Primăriei, nemulțumirile invocate de vecinii noii construcții se referă la nerespectarea regimului de înălțime a viitorului edificiu, ignorarea opiniei oamenilor pe subiectul edificării clădirii, nerespectarea distanței dintre șantier și casele la sol din preajmă, avarierea caselor vecinilor, lipsa de informație referitoare la construcție etc.

Edilului-șef al Capitalei i-a fost interzis accesul pe șantier de către reprezentanții firmei de construcții, invocîndu-se informarea tardivă din partea autorităților administrației publice locale a municipiului Chișinău și faptul că șantierul ar fi conservat.

În context, primarul general interimar a declarat că agentul economic nu respectă normele în construcții, iar Primăria Chișinău, ca și autoritate care liberează actele permisive în construcții, este obligată să verifice corectitudinea respectării proiectului. ” Noi vom deschide procedura de contravenție. Situația dată nu poate continua la nesfîrșit, pentru că aici locuiesc oameni, iar șantierul nu poate rămîne deschis multă vreme, pentru că poate genera pericole”, a subliniat edilul-șef.

Săptămîna viitoare la Primărie va fi convocată o ședință cu părțile implicate în acest proiect

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?