Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Investiții americane în startupuri IT din Moldova și Ucraina

16 noi. 2017,, 12:30   Economie
2706 1

Western NIS Enterprise Fund a anunțat înființarea unui nou fond U.Ventures, care se va specializa în investiții în domeniul startupurilor IT în Moldova și Ucraina, informează NOI.md.

Într-un comunicat emis de WNISEF se menționează că, la prima etapă, mărimea fondului U.Ventures a fost stabilită de 5 milioane de dolari, dar se intenționează majorarea ei ulterioară pînă la 10 milioane. Este vorba despre investiții în startupuri care se află într-un stadiu incipient de dezvoltare.

„Am înființat U.Ventures pentru a ajuta tinerele echipe ambițioase să parcurgă această cale antreprenorială dificilă de la concept la crearea unei valori semnificative pentru investitorii care intenționează să fie partenerul lor de încredere de-a lungul întregului ciclu de viață“, a specificat președintele și CEO al Western NIS Enterprise Fund, Jaroslava Johnson. Volumul de investiții într-un proiect va constitui în medie de la 100 de mii la 500 de mii de dolari.

Se remarcă faptul că U.Ventures va sprijini startupuri high-tech create de antreprenori motivați din Ucraina și Moldova, care au minimum un produs de succes ce lucrează pentru piețele-țintă mari și au coinvestitori de încredere.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?