X 
Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4001

Țărnă comentează scandalul din jurul mașinilor de lux ale unor ofițeri CNA

16 noi. 2017,, 11:40   Politică
5383 3

Fosta directoare adjunctă a Centrului Național Anticorupție Cristina Țărnă susține că nu toți angajații instituției dețin mașini și case de lux, așa cum relevă unele investigații jurnalistice, informează NOI.md.

Potrivit Cristinei Țărnă, mai mult de jumătate dintre foștii săi colegi stau cu chirie și circulă cu transportul public.

„Pot să spun că, avînd același salariu, fiind aproape patru ani în funcția de director, eu nu mi-am schimbat apartamentul, cum nu am avut mașină, așa și nu am. Stilul meu de viață și al familiei mele a rămas același. Nu pot să spun că ies din CNA cu anumite economii. Poate unii sînt mai descurcăreți, dar am colegi de la Direcția prevenire care vin și pleacă la serviciu cu transportul public. Colegii cred că mai mult de jumătate stau cu chirie, cu greu se decid să ia un credit ca să-și asigure o locuință”, a declarat Cristina Țărnă în cadrul unei emisiuni la Europa Liberă.

Țărnă mai afirmă că, spre deosebire de ofițerii care activează la Direcția prevenire a corupției, cei de la Direcția combatere sînt puși în fața unor riscuri mai mari. Potrivit ei, se impune o atenție mai mare față de angajații din acest sector, la capitolul integritate.

„Evident că vulnerabilităţile sînt mult mai mari dacă lucrezi în zona care te pune în contact direct cu subiectul investigaţiei. Sigur că e mult mai simplu să fii la Prevenire, pentru că previi un fenomen şi rareori ai în faţă persoane concrete, care au corupt şi care o să încerce să te corupă. E mult mai vulnerabil şi, prin urmare, mai provocator să lucrezi în zona de activități operative care presupun și infiltrări, preluarea anumitor tipaje de comportament”, a comentat Cristina Țărnă.


O investigație recentă a „Ziarului de Gardă” a scos la iveală faptul că o mare parte dintre angajații CNA dețin mașini și case de lux, deși au salarii de circa 20 de mii de lei.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?