X 
Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3994

Inundații de amploare în Grecia. A fost anunțată stare de urgență

16 noi. 2017,, 13:01   Externe
3088 0

Atenție pentru moldovenii care se află sau doresc să călătorească în Republica Elenă. Pe insula Symi a fost declarată stare de urgenţă, ca urmare a inundaţiilor, infrastructura zonei fiind afectată.

15 oameni au murit şi tot atîţia au fost răniţi în urma ploilor torenţiale căzute în regiunea Atenei. Pe străzile din unele localităţi, apa a ajuns la un metru înălţime.

Ploile torenţiale s-au abătut cu violenţă asupra regiunii Attica. Cele mai afectate oraşe sînt Mandra, Nea Peramos şi Megara, aflate la aproape 30 de kilometri de Atena, unde apa a depăşit un metru. Oamenii au fost surprinşi de viituri în case, în maşini sau pe străzi.

Inundațiile au provocat pagube de „proporții biblice”, după cum a anunțat Mandra Yianna Krikouki, primarul Atenei, într-o intervenție la televiziunea publică, potrivit The Guardian: „Totul este pierdut. Dezastrul e de proporții biblice.”

Drumurile s-au transformat în rîuri de noroi şi resturi care au înghiţit tot ce le-a stat în cale. Puhoaiele au avut atîta forţă încît au luat cu ele maşini de cîteva tone, pe care le-au aruncat peste case şi în copaci. Zeci de clădiri au fost serios avariate.


Furtunile violente fac ravagii de o săptămînă în multe zone din Grecia.

Prognozele meteo indică, pînă la sfîrșitul săptămînii, risc de averse, furtuni și, pe alocuri, grindină.

Cetățenii Republicii Moldova pot solicita asistență în caz de necesitate la numărul de urgență al Ambasadei +30 699 793 9458.

Сalitatea serviciilor consulare moldovenești poate fi apreciată AICI:

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?