Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3991

Compania "Airbus" a primit comanda-record din toată istoria sa

15 noi. 2017,, 23:30   Externe
2518 0

“Airbus” a anunţat cea mai mare tranzacţie cu avionul comercial A320, pentru suma de 50 de miliarde de dolari la Expoziţia Aeriană din Dubai, depăşind mega-deal-ul de 20 de miliarde de dolari al companiei “Boeing”, relatează Bloomberg.

Pactul a avut loc şi s-a discutat tranzacţia a 430 de avioane A320 Neo cu investitorul american Indigo Partners, care a marcat o revenire pentru “Airbus” la expoziţia din Golf, unde şi-a depăşit rivalul. Această tranzacţie este o realizare pentru directorul de vânzări, John Leahy, care umează să se pensioneze şi care a ridicat planificatorul european într-o poziţie dublă faţă de “Boeing”.

Avioanele vor fi folosite pentru a spori flotele transportatorilor cu costuri reduse de la Devner la Budapesta. Ele vor fi împărţite la patru companii din portofoliul de investii al Indigo: Frontier Airlines, Volaris din Mexic, operatorul din Europa de Est Wizz Air Holginds Plc şi JetSmart din Chile.

„Afacerea include 273 de avioane A320 Neo, împreună cu 157 de avioane mai mari A321 Neo şi este în valoare de 49,5 miliarde de dolari fără reduceri”, a spus Airbus. Leahy a numit tranzacţia “remarcabilă”, în timp ce Franke, co-fondator al Indigo în 2002, a subliniat încrederea în A320 şi în preţurile mici, model de călătorie pe care el l-a ajutat să se dezvolte.


În urma acestei tranzacţii, acţiunile companiei “Airbus” au crescut cu 4%, înregistrând tranzacţii mai mari cu 2,9%, avînd un cîştig de 37% în acest an. Boeing a recuperat teren prin vînzarea a 175 de avioane 737 Max, principalul concurent al lui A320, la FlyDubai, o afacere destul de mare pentru a domina majoritatea evenimentelor în aer. În timp ce această comandă vine ca o iritare pentru “Airbus”, compania EgyptAir Airlines Co. a anunţat că va fi operatorul a 15 avioane A320neo, comandate anterior de către compania de leasing AerCap Holdings NV.

Câştigarea masivă a aeronavei A320 duce la o posibilă înfrângere a modelului A380, care pînă în prezent nu a reuşit să încheie o înţelegere cu trasportatorul local Emirates la show-ul din Dubai. Companiile au ajuns la o înţelegere pentru aproximativ 36 de dublu-decjers suplimentari, evaluaţi la 15,7 miliarde de dolari, au spus oameni familiarizaţi cu negocierile.

Modelul A320 este cel mai bine vîndut produs de Airbus, fiind aeronava care a pus pe hartă compania. Compania “Airbus” a fost prima care a pionierat variant noului motor al modelului său unic. Modelul A320 Neo a zburat pentru prima dată în 2014 şi a fost livrat clienţilor din întreaga lume. Modelul 737 Max al lui Boeing a intrat în serviciul comercial în acest an.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

© Business

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?