X 
Transnistria stiri: 1364
Eurovision stiri: 499

Macron: Europa nu ar trebui să-i "îndepărteze" pe Putin și pe Trump

15 noi. 2017,, 15:35   Externe
1744 0

Președintele francez Emmanuel Macron a declarat că Uniunea Europeană nu ar trebui să-i "îndepărteze" pe astfel de lideri ca Vladimir Putin și Donald Trump.

"Respingerea" liderilor celor două puteri mondiale, potrivit spuselor lui Macron, nu ar trebui să aibă loc în niciun caz, asta chiar dacă politicile lor nu corespund întotdeauna valorilor europene. "Dacă veți începe, pur și simplu, să-i îndepărtați de Europa, îi veți pierde", a spus Macron într-un interviu acordat bbc.com.

Vorbind despre președintele Rusiei, liderul francez a menționat că, în opinia sa, acțiunile lui Putin se bazează pe "paranoia, sentimentul de amenințare și necesitatea de a se apăra" totodată, în opinia lui Macron, istoric, Rusia a fost întotdeauna legată de Europa și va menține aceste legături pe viitor. Macron a reiterat necesitatea dialogului, exprimîndu-și speranța că opiniile și acțiunile unor astfel de lideri precum Putin și Trump s-ar putea schimba cu timpul.

Președintele Franței, care a preluat mandatul, cu aproximativ șase luni în urmă, a reiterat că va impulsiona reforma UE. El a menționat că Europa are nevoie de o idee unificatoare, "narațiune mare", și nu doar de un angajament față de piața comună și o politică fiscală unificată.


Potrivit lui Macron, această idee ar trebui să se bazeze pe valorile libertății și toleranței. Prezența unei astfel de idei comune pentru Occident, potrivit liderului Franței, poate ajuta la înfrîngerea propagandei islamiste radicale.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?