X 
Transnistria stiri: 1380
Eurovision stiri: 500
Preşedintele stiri: 3988

O elveţiancă a fost eliberată din captivitate

15 noi. 2017,, 20:30   Externe
2337 0

Autorităţile sudaneze au anunţat că au eliberat o femeie de origine elveţiană.

O femeie lucra pentru o organizaţie umanitară şi care fusese răpită luna trecută în regiunea Darfur, informează site-ul agenţiei de ştiri reuters.com. Autorităţile din Sudan anunţaseră anterior că elveţianca ar fi fost răpită din oraşul al-Fashir de o grupare infracţională, iar Guvernul elveţian a cerut eliberarea ei imediată.

Mohamed Barima, adjunctul guvernatorului provinciei Darfurul de Nord, a declarat că stare de sănătate a femeii este bună. Un purtător de cuvînt al autorităţilor sudaneze a declarat că forţele de securitate au efectuat o operaţiune cu scopul eliberării femeii care era ţinută ostatică în zona rurală din apropierea oraşului Kutum. Regiunea Darfur este încă din 2003 scena unui conflict civil între Guvernul sudanez arab şi triburi non-arabe din această zonă.

Recent, Guvernul de la Khartoum a prelungit pînă în luna decembrie armistiţiul unilateral cu rebelii, la scurt timp după ce Statele Unite au eliminat sancţiunile vizând Sudanul, impuse ca urmare a abuzurilor comise de forţele de securitate în timpul conflictului.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?