Transnistria stiri: 1365
Eurovision stiri: 499

Cufărul cu cenușa lui Buddha a fost descoperit în China (FOTO)

16 noi. 2017,, 02:30   Ştiinţă şi IT
3566 0

Cufărul, vechi de o mie de ani din ceramică, cu cenușa lui Buddha Shakyamuni, a fost descoperit în China.

Descoperirea a fost făcută acum cinci ani de localnici, în timpul reparațiilor drumurilor. Anterior, despre cufărul prețios au scris revistele chinezești, acum despre acesta scrie publicația influentă Chinese Cultural Relics, în plus, este menționată pe scurt în articolul publicat pe portalul Live Science.

Potrivit celor comunicate, pe cufăr este o inscripție, care indică direct ce se află în interior. "Călugării Yongzhan și Zhiming de la Școala Lotus, care au slujit în Templul Manjushri a Mănăstirii Lunsin din Prefectura Jingzhou, au adunat mai mult de 2000 de fragmente de rămășițe cristalizate după incinerare, dinții și oasele lui Buddha și le-au înhumat în sala templului", este scris pe cufăr.


Este greu de spus, dacă fragmentele oaselor aparțin omului, care a devenit figura cheie a budismului și care a murit acum 2500 de ani. Cu toate acestea, arheologii de la Institutul Patrimoniului Cultural și Arheologie din provincia Gansu, în afară de cufărul prețios, au găsit 260 de statui ale lui Buddha de doi metri, bodhisattva (în căutarea iluminării), arhats (iluminați) și ale zeităților budiste. Aceste artefacte au o mare importanță culturală și istorică.

Vă reamintim că la începutul acestui an, după căderea nivelului apei din lacul de acumulare din China, a apărut în mod neașteptat o statuie a lui Buddha, a cărei vîrstă, potrivit experților, depășește 350 de ani.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?