Transnistria stiri: 1423
Eurovision stiri: 506
Preşedintele stiri: 4000

Ciocan, întrebat dacă referendumul ani-Chirtoacă are vreo legătură cu aniversarea lui Ghimpu

15 noi. 2017,, 10:50   Capitala
5007 3

Faptul că liderul liberalilor, Mihai Ghimpu, împlineşte 66 de ani la 19 noiembrie, cînd nepotul său, primarul general al capitalei Dorin Chirtoacă, urmează să se confrunte cu referendumul privind propria sa demitere, nu reprezintă decît o coincidenţă.

Declarația aparține fostului preşedinte al CEC, actualmente preşedinte al Comisiei naţionale pentru constituirea circumscripțiilor uninominale permanente, Iurie Ciocan.

Ciocan a declarat marți, 14 noiembrie, în cadrul emisiunii „Important” de la postul de televiziune TVC 21, că, potrivit legislației electorale, alegerile locale noi sînt organizate în Republica Moldova de două ori pe an, în lunile mai și noiembrie, și referendumul „Anti-Chirtoacă” a coincis cu una dintre aceste date. El a subliniat cu această ocazie că la 19 noiembrie vor avea loc alegerile primarilor în alte 10 localități din țară.

Moderatorul emisiunii l-a întrebat din care motiv s-a fixat data de 19 noiembrie, amintind este și ziua de naștere a președintelui PL.

„Nu am ce comenta la acest subiect. O să mă străduiesc să-i scriu, cel puțin, un mesaj de felicitare”, a declarat Ciocan.


Întrebat dacă va boicota referendumul, fostul șef al CEC a refuzat să răspundă direct.

„sînt funcționar electoral cu experiență în spate și înțeleg că înseamnă secretul votului”, a precizat el.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?