X 
Transnistria stiri: 1422
Eurovision stiri: 505
Preşedintele stiri: 3993

Ce proiecte de investiți e gata să sprijine BERD în Moldova

15 noi. 2017,, 17:41   Economie
2517 0

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) va sprijini Guvernul Republicii Moldova în implementarea proiectelor de investiții pentru dezvoltarea infrastructurii în diverse domenii.

Delarația a fost făcută de către directorul general al BERD pentru Europa de Est și Caucaz, Francis Malige, în cadrul întîlnirii cu premierul moldovean, Pavel Filip, în cadrul căreia părțile au făcut un schimb de opinii cu privire la proiectele de investiții de importanță națională, programate pentru anul 2018, relatează NOI.md.

În acest context, au fost examinate proiecte ce ţin de infrastructura drumurilor, transportului, energetică, apă şi canalizare, dezvoltare economică.

Şeful Executivului și-a exprimat gratitudinea pentru suportul acordat de BERD şi s-a referit la agenda guvernamentală, care are pe cap de listă prioritară implementarea cu succes a reformei administrației publice centrale, inclusiv pentru a spori capacitatea instituțiilor de a utiliza eficient asistența externă.

„Noi privim toate reformele în complexitate, deoarece avem toată convingerea că doar mergînd în paralel cu reforme pe toate dimensiunile putem obţine rezultate care vor duce la dezvoltarea social-economică a statului”, a menționat Pavel Filip.


La rîndul său, Francis Malige a apreciat eforturile guvernării şi curajul de a promova reforme pe mai multe segmente concomitent, evidenţiindu-le pe cele care vin să susţină mediul de afaceri, dar și să-l îmbunătățească.

Directorul BERD pentru Europa de Est și Caucaz a reiterat deschiderea de a oferi suport în realizarea proiectelor ce ţin de interconexiunea electrică, modernizarea căii ferate, prelucrarea deșeurilor solide și a eficienței energetice.

De asemenea, oficialul a reconfirmat disponibilitatea BERD de a susţine ţara noastră în identificarea potențialilor investitori în sectorul bancar din țară.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Veți participa la recensămîntul în desfășurare, în Moldova?