Transnistria stiri: 1381
Eurovision stiri: 501
Preşedintele stiri: 3995

În Suedia: îngrijorați de soarta elanului alb

15 noi. 2017,, 04:30   Externe
3172 0

Elanul alb, devenit faimos pe Internet, în pericol după ce a agresat cîțiva localnici

Un elan alb dintr-o specie rară, devenit recent faimos în mediul online, este în pericol de a fi anihilat după ce a avut un comportament agresiv față de localnici, potrivit DPA. Poliția crede că animalul ar trebui anihilat după ce, recent, a atacat o femeie care își plimba cîinii, avînd nevoie de îngrijiri medicale, notează agerpres.ro. Au mai fost înregistrate și ale incidente similare.

Hans Nilsson, liderul consiliului municipal din Eda, din provincia vestică Varmland, a îndemnat locuitorii să nu împuște elanul, precizînd, în același timp, că nu are autoritate oficială în această problemă. ''Am fost șocat când am văzut că poliția vrea să-l împuște. Este unul dintre simbolurile noastre turistice'', a precizat Nilsson pentru postul local P4 Sveriges Radio Varmland.

Nilsson a inițiat o petiție pentru a salva animalul în care argumentează că atacurile acestuia au survenit în urma unor provocări. O parte dintre vînătorii locali spun că nu vor împușca elanul, care se află în pericol pînă la finalul sezonului de vânătoare, în luna februarie.


În luna august, Nilsson a distribuit pe rețelele de socializare un clip cu elanul, care traversează înot un rîu sau paște în tufișuri. Filmulețul a avut peste un milion de vizualizări pe pagina radioului local și mii de vizualizări pe Facebook. Elanii, supranumiți regii pădurilor, sunt de obicei de culoare maro și numără aproximativ 30 mii de exemplare în Suedia. Elanii albi sunt doar în număr de 100 de exemplare.

Culoarea albă este explicată printr-un defect genetic numit leucism, de la grecescul ''leukos'' care înseamnă alb, și care are ca efect pierderea pigmentului din piele și păr.

0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

La ce etnie vă atribuiți?