Transnistria stiri: 1406
Eurovision stiri: 504

Avocatul poporului constată agravarea situației în domeniul mass-media

14 noi. 2017,, 14:23   Societate
2785 1

Avocatul poporului Mihail Cotorobaiconstată o agravare a situației în domeniul libertății și independenței mass-mediei din Republica Moldova, informează NOI.md.

Potrivit lui Cotorobai, se înregistrează deficiențe mari în asigurarea pluralismului de opinii în țara noastră. Declarația a fost făcută de avocatul poporului în contextul desfășurării Forumului mass-media.

„E vorba în principal de instituirea monopolurilor în mass-media, concentrarea fără de precedent a instituțiilor media din audiovizual, influența tot mai sesizabilă a factorului politic asupra activității presei, accesul redus la informații de interes public sub pretextul menținerii secretului de stat sau al nedivulgării datelor cu caracter personal, încercări tot mai frecvente de a intimida jurnaliștii, mai ales la investigarea unor cazuri de corupție, difuzarea tot mai frecventă a unor informații manipulatoare, concurență neloială pe piața media”, susține Cotorobai.

Potrivit avocatului poporului, autoritățile trebuie să fie preocupate mai mult de crearea unui mediu propice pentru dezvoltarea unei prese libere și independente. Ombudsmanul amintește despre faptul că autoritățile încă nu și-au îndeplinit obiectivele trasate în Programul de activitate al actualului Guvern, pentru anii 2016-2018, în care se propune, „elaborarea Concepției naționale de dezvoltare a mass-mediei și „adoptarea unui nou cod al audiovizualului”. Mihai Cotorobai îi îndeamnă pe politicieni să renunțe la practicile de a folosi presa în interese de partid sau personale.

În același timp, avocatul poporului îndeamnă jurnaliștii să dea dovadă de corectitudine și de responsabilitate, să-și facă cinstit meseria. Ombudsmanul face apel la jurnaliști ca să fie obiectivi și echidistanți, să respecte Codul de etică profesională.


0
0
0
0
0

Adăuga comentariu

500

Ați găsit o eroare în text? Marcați-o și tastați Ctrl+Enter

Cum evaluați decizia de a indexa pensiile cu 6% începînd cu 1 aprilie?